Nachos

Ingredienser
300 g kjøttdeig/karbonadedeig 1/2 løk 1/2 frisk chili i ringer 1 pakke kryddermiks , vann etter anvisning på pakken 1 pose tortillachips .5 boks bønnestuing 1/2 glass salsa 1/2 finstrimlet purreløk 1 dl revet hvit ost
Tilberedning
1. Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i en varm panne. 2. Tilsett kryddermiksen og vann og la sausen koke etter anvisning på pakken. 3. Legg tortillachipsen på et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene på toppen, osten tilslutt. 4. Gratiner i stekeovn på 250° C i ca. 5 minutter.

Mer om Nachos

Nachos er en matrett som har sin opprinnelse i Mexico, men den har også blitt populært i mange deler av verden, spesielt i USA. Navnet «nachos» kommer fra skaperen av retten, Ignacio «Nacho» Anaya. Han lagde den for første gang i 1943 da noen koner til amerikanske soldater kom inn i hans restaurant på jakt etter et måltid etter stengetid. Anaya skar opp noen tortillas, toppet dem med cheddarost og jalapenos, og serverte dem til damene. Han kalte retten «Nacho’s especiales», som senere ble forkortet til bare «nachos».

Nachos er tradisjonelt laget ved å legge tortillachips på en tallerken eller i en bakebolle, strø ost over chipsene, og deretter steke dem til osten er smeltet. Noen varianter inkluderer også refried bønner, guacamole, salsa, kylling, biff, eller andre ingredienser. Det er mange variasjoner av nachos, og i noen tilfeller kan du finne grønnsaker, biffstrimler, kyllingbit eller reker tilføyd som ekstra toppings. Også slags ost som brukes kan variere, men de mest vanlige er cheddar, Monterey Jack og mozzarella.

Det er også interessant å merke seg at nachos har utviklet seg over tid og har blitt tilpasset ulike kulturer. For eksempel, i India er nachos ofte laget med krydret kikertemel i stedet for mais, og toppet med krydret tomatsalsa og fersk koriander. I Japan kan du finne en versjon av nachos som bruker wasabi i stedet for jalapeno.

Snackindustrien har også omfavnet nachos, med en overflod av ferdige, pakkekjøpte versjoner tilgjengelig i supermarkeder over hele verden. Mange restauranter tilbyr også nachos, enten som en forrett, en hovedrett eller som en del av ‘happy hour’-menyen. De kan serveres i enkle porsjoner eller familie-stil, tilpasset deling blant flere mennesker. Nachos er også populære på sportsarrangementer, konserter, filmer og barer, der de er kjent for å være enkle å lage og servere.

På tross av deres mangfold, alle nachos har én ting til felles: de er en enkel, dekadent snack som er elsket av folk rundt om i verden. Fra den enkleste versjonen med bare chips og ost, til den mest utsmykkede nachos tallerkenen fylt med et regnbue av ingredienser, er det ingen tvil om at nachos vil fortsette å bringe glede til matelskere over hele verden.

Legg igjen en kommentar