Mandelkake med aprikoskrem

Ingredienser

Bunn:
5 eggehviter
2 dl sukker
3 dl mandler
1 dl mandelflak
50 g kokesjokolade

Aprikoskrem:
4 dl kremfløte
300 g aprikosgrøt (evt. ferdig kompott)

Pynt:
3 ss mandelflak
25 g kokesjokolade

Tilberedning

Visp eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt etter litt. Vend inn malte mandler, mandelflak og hakket sjokolade. Hell røren i en godt smurt springform, 22 cm i diameter, og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 40 min, til den er sprø og gyllen. La kaken avkjøles i formen i 5 min. før den tas ut og avkjøles på rist. Visp kremfløten stiv og vend inn ferdig aprikosgrøt. Bre kremen over kaken og dryss på mandelflak og revet sjokolade.

Legg igjen en kommentar