Meksikansk rett

Ingredienser
– Old El Paso spice mix for tacos – Old El Paso taco sauce (mild, medium eller hot etter ønske) – 500g kjøttdeig – 1-2 squash – Paprika – 1 boks hermetiske mais – Pasta (penne) – Revet ost – Nachos eller baguetter
Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 grader. 1. Kok pastaen som anvist på pakken. 2. Skjær noe av squashen i skiver, resten i terninger. 3. Skjær paprikaen i terninger. 4. Brun kjøttdeigen, tilsett så taco mixen som anvist på pakken. 5. Tilsett mais, squash i terninger, paprika, pasta og tacosausen i kjøttdeigen med taco mix, og bland godt. 6. Hell alt i en smurt ildfast form, og legg squashskivene over. Ha revet ost oppå dette igjen. 7. Stek i ovnen (200 grader) til osten er gyllen. Serveres med nachos eller baguetter.

Om Meksikansk rett

Meksikansk kjøkken har en rik tradisjon som er smeltet sammen fra ulike kulturer. Preget av de mange sivilisasjonene som har bidratt med sin matkultur gjennom århundrene, er meksikansk mat en blanding av innfødte Taino- og Mayakulturer, med betydelige påvirkninger fra spansk, portugisisk og fransk kulinarisk kunst. Meksikansk mat er så unik og distinkt at UNESCO har utpekt den som en uerstattelig del av menneskets kulturarv.

Det første som kanskje kommer til tankene når man tenker på meksikansk mat, er smakfulle retter som burritos, tacos og enchiladas. Men det er mye mer til det meksikanske kjøkkenet enn disse velkjente rettene. For eksempel er Pozole, en tradisjonell suppe laget med hominy (tørkede maiskjerner) og kjøtt, en vanlig rett i mange deler av landet. Chiles en nogada, en rett som består av stekte chiles fylt med en blanding av kjøtt og frukt, er en annen favoritt. Retten er dekorert med en hvit saus og granateplefrø, noe som symboliserer de tre fargene i det meksikanske flagget: grønt, hvitt og rødt.

Mole-sausen er et annet sterkt aspekt ved det meksikanske kjøkkenet. Det finnes mange forskjellige varianter, men de mest kjente er mole poblano og mole negro. Mole poblano, som kommer fra Puebla, er en rik, mørk saus laget med mange forskjellige ingredienser, som inkluderer sjokolade. Mole negro, som er fra Oaxaca, er en litt søtere versjon og er også laget av sjokolade, sammen med en blanding av krydder og urter.

Frukt og grønnsaker spiller også en viktig rolle i det meksikanske kjøkkenet. Mangfoldet av grønnsaker, frukter og urter som brukes i meksikanske retter er betydelig. Agurk, papaya, guava, nopales (prickly pærkaktus), chayote (en type squash) og ulike typer bønner og mais er alle populære ingredienser. Dessuten finnes det mange deilige meksikanske desserter, som tres leches kake, churros, og flan.

Til slutt, ingen diskusjon om meksikansk mat ville være komplett uten å nevne tequila og mezcal. Disse to typene alkoholholdige drikker, laget fra agaveplanter, har en lang historie i Mexico. Tequila er kanskje den mest kjente, men mezcal vinner stadig mer popularitet, spesielt blant mat- og drikkeentusiaster.

I sin helhet, er Meksikansk mat en fantastisk blanding av smaker, farger, teksturer og kulturelle påvirkninger. Den reflekterer landets rike historie og kulturelle mangfold på en unik og smakfull måte.

Legg igjen en kommentar