Churros

Ingredienser

3 koppar mjøl
1 ts bakepulver
2 1/2 kopp vatn
1/2 ts salt
3 ss brunt sukker
2 eggeplommer
olje til frityrsteiking
sukker til å rulle dei i (kan evt drysse melis over i staden, eg synes det er betre)

Tilberedning

Kok opp vatn med salt og sukker til det løyser seg opp, ha i mjøl og bakepulver og mix til det blir ei fin røre. Visp eggeplommene inn i røra og la røra kjøle seg ned. Dersom du har ein slik krempose med stjernenase (veit ikkje kva det heiter på norsk) er det fint å klemme ut churrosen med, i Mexico har dei jo eit eige instrument for dette.
Varm opp oljen til ein brødbit flyt opp og blir gyllent brun etter eit minutt. Steik avlange bitar av røra i 3-4 minutt, legg på kjøkkenpapir for å tørke og dryss melis/sukker over, skvis gjerne litt limesaft over også!)

En kommentar om “Churros”

  1. Hvordan oppbevares churros? Kan de spises? Må de varmes opp før servering, eller kan de spises kalde?

Legg igjen en kommentar