Brune pinner uten melk, egg og gluten

Ingredienser
200 g melkefri margarin 200 g sukker 1 ss lys sirup ½ – 1 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 5-6 dl Toro Fin brød- og kakemix.
Tilberedning
Dersom man tåler gluten, kan man bruke vanlig hvetemel, disse er fine som julebakst. Fremgangsmåte: Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten. Sett deigen kalt minst en time. Trill pølser, klapp dem flate. Pensle med vann og strø med perlesukker. Stekes gyldne ved 200 grader Skjæres opp i 1 ½ – 2 cm tykke ”pinner” med en gang de tas ut av ovnen.

Mer om emnet: Brune pinner uten melk, egg og gluten

Brune pinner er et klassisk element i det norske julekaketradisjonen. Men, visste du at det også er mulig å lage disse deilige julekakene uten melk, egg og gluten? Nedenfor gir vi deg oppskrift og tips til hvordan du kan lage en allergivennlig variant av brune pinner.

Baking uten melk, egg og gluten kan være en utfordring, men ved å benytte seg av alternative ingredienser kan man lage allergivennlige varianter av tradisjonelle bakverk. For å lage brune pinner uten melk kan man benytte plantebaserte melkealternativer som soyamelk, ris- eller mandel melk. Disse gir en lignende konsistens og smak i bakverket som kumelk.

For å lage brune pinner uten gluten, kan man bruke glutenfritt mel. Det finnes mange sorter glutenfritt mel på markedet som kan brukes, blant annet mel laget av ris, mais, bokhvete og teff. Det kan være lurt å blande forskjellige typer glutenfritt mel for å få best mulig smak og konsistens.

Når det kommer til å erstatte egg i oppskriften, kan man bruke egg erstatningsprodukter som er basert på blant annet linfrø eller chiafrø. Disse danner en gelé-lignende masse når de blandes med vann, og bidrar til å binde ingrediensene sammen, akkurat som egg.

En god oppskrift på brune pinner uten melk, egg og gluten kan være: 500 gram glutenfritt mel, 200 gram sukker, 200 gram margarin uten melk, 4 spiseskjeer sirup, 2 spiseskjeer vann, 1 teskje kanel, 1 teskje ingefær, og en halv teskje nellik. Bland alle ingrediensene sammen til en jevn deig, og kjevle ut deigen til 3-5mm tykke pinner. Stek kakene i forvarmet ovn på 175 grader i ca 10-15 minutter, eller til de er pent gylne.

Med disse tipsene og oppskriften, kan alle nyte brune pinner i jula, uavhengig av allergier eller intoleranser. Husk at baking skal være gøy, og ved å inkludere alle i julekakebakingen kan man skape gode minner for livet. Lykke til med bakingen!.

Legg igjen en kommentar