Ingredienser:
br>250 gr. mel
125 gr. smør
250 gr. sukker
2 egg
1ts bakepulver
Epler (ca.2)
Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
br>Bland bakepulver i melet. Smuldre smøret i melet.
Ha i sukker + eggene.
Deigen blir ganske myk, men ikke fall for fristelsen til å ta mer mel oppi. Løsning: fukt hendene og klem deigen på plass i en paiform. La noe deig være igjen til toppen.
Skjær eplene i tynne skiver som du fordeler utover bunnen. Strø vaniljesukker over.
Rull tynne «pølser» av deigen. Legg disse på kryss og tvers på toppen.
Stekes v/200 grader i 1/2 time.
Server gjerne kaken mens den er lunken.
Hei,jeg leter etter min mormors langpannekake som er noe likt med denne. Husker at det var en myk kakekonsistens, ho hadde et lag med deig,deretter et lag med sviskesyltetøy m stein, og hadde deig oppå. Ho pynta med rosa meisglasur og kokos, og skar den i skrå rektangler. Dette var på 60-tallet. Ho var en kløpper til å bake. Har lett etter oppskrift som ligner,husker ikke hva kaken heter. Kan du hjelpe meg? Med hilsen Birgitte