Ingredienser:
br>250 gr. mel
125 gr. smør
250 gr. sukker
2 egg
1ts bakepulver
Epler (ca.2)
Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
br>Bland bakepulver i melet. Smuldre smøret i melet.
Ha i sukker + eggene.
Deigen blir ganske myk, men ikke fall for fristelsen til å ta mer mel oppi. Løsning: fukt hendene og klem deigen på plass i en paiform. La noe deig være igjen til toppen.
Skjær eplene i tynne skiver som du fordeler utover bunnen. Strø vaniljesukker over.
Rull tynne «pølser» av deigen. Legg disse på kryss og tvers på toppen.
Stekes v/200 grader i 1/2 time.
Server gjerne kaken mens den er lunken.
(Besøkt 6 471 ganger, 1 besøk i dag)
Hei,jeg leter etter min mormors langpannekake som er noe likt med denne. Husker at det var en myk kakekonsistens, ho hadde et lag med deig,deretter et lag med sviskesyltetøy m stein, og hadde deig oppå. Ho pynta med rosa meisglasur og kokos, og skar den i skrå rektangler. Dette var på 60-tallet. Ho var en kløpper til å bake. Har lett etter oppskrift som ligner,husker ikke hva kaken heter. Kan du hjelpe meg? Med hilsen Birgitte