Ingredienser:
br>3 løk
1 kylling på 1200 -1400 g
4-5 tomater eller en boks flådde tomater
3-4 ss. tomatpuré
1 liten frisk chili
1½ l. vann
½ glass peanøttesmør
1 dl. peanøtter
1½ dl. Basmatiris
Fremgangsmåte:
br>Hakk løkene grovt. Rens kyllingen del den i 6-8 stykker. Flå tomater (hvis de er friske) og hakk dem grovt.
Svisj kyllingstykkene og ta dem opp. Svisj også løkene til de er klare. Ha kyllingstykkene tilbake og tilsett de grovhakkede tomater, tomatpure og chili, hell vann på til det dekker og ikke mere. Ha litt salt (pass på med salt, om det er salt på peanuts) og pepper i. Kok kyllingen i 1/2 time.
Hakk helst peanøttene fint med en kniv eller ha dem i blenderen. Ha de hakkede peanøtter og peanøttesmøret og 1 1/2 dl ris i gryten og kok for svak varme retten i ytterligere 1/2 time.
Porsjoner: 4 porsjoner