Ingredienser:
br>1 kg andebryst
3 løk
4 pressede hvitløksfedd
3 friske røde chili, uten frø
1 1/4 dl eddik
1 ss revet ingefær
1 ss malt koriander
3 ts malt spisskummen
2 ts gurkemeie
1 ts salt
1/2 ts sukker
3 3/4 dl hønsebuljong
Fremgangsmåte:
br>Skjær andekjøttet i 1,5 cm strimler. Kjør 1/2 løk sammen med hvitløk, chili, eddik og ingefær i kjøkkenmaskin. Ha over i en bolle med koriander, spisskummen, gurkemeie og salt. Rør kjøttstrimlene rundt i krydderblandingen, dekk til og la stå i kjøleskap over natten. Skjær resten av løken i skiver og fres det mykt i olje. Tilsett kjøttet sammen med marinaden, sukker og hønsebuljong. La surre med lokket halvveis over i 40 minutter. Fjern fettet som danner seg på overflaten av retten. La stå i kjøleskapet over natten. Resten av fettet er lett å fjerne når det har stivnet. Retten varmes opp før servering.
Porsjoner: 4 pers.