Ingredienser

4 andebryst à 250-300g, med skinnet på
1 1/4 dl oksekraft
1 1/4 dl rødvin
1 ts tomatpurè
1 ts sitronsaft
15g smør (1 ss)
salt og pepper
1 ss frisk rosmarin, hakket

Marinade

2-5 fedd hvitløk
2 ss balsamicoeddik eller vineddik
1 ss frisk rosmarin, hakket

Tilberedning

1. Bland ingrediensene til marinaden, snitt ruter i andebrystet og drypp marinaden over.

2. Legg andrebrystene med skinnsiden ned i en kald stekepanne. Sett på full styrke og hell av fettet etter hvert som det siver ut. Stek skinnsidene gylne og sprø. Demp varmen, snu brystene. Hell på marinaden og surr i 5-6 minutter til brystene er møre. Ta dem opp og hold dem varme.

3. Ha kraft og vin i pannen og kok opp. Kok det hele godt inn og tilsett tomatpurè og sitronsaft.

4. Ta sausen fra varmen og pisk inn smør til sausen tykner. Smak til.

5. Skjær andebrystene i skiver og legg dem på varme tallerkener, hell litt saus rundt og dryss over hakket rosmarin.

Kan serveres med ovnstekte poteter.