4 andelår à ca 300 g
2 ss hvetemel
salt
pepper
1 ss olivenolje
1 stor løk i tynne skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss finhakket frisk rosmarin
3 dl tørr hvitvin
3 dl kokende hønsebuljong
500 g små nypoteter
200 g dypfryste erter
2 ss ripsgelé
4 ss hakket frisk mynte
Forvarm ovnen til 180 C. Strø en blanding av mel og salt og pepper på kjøttet. Varm olivenoljen i en stor stekepanne (med lokk som tåler et opphold i stekeovnen), og stek andelårene til de er pent brune over det hele. Legg dem over på et fat.
Ha løk, hvitløk og rosmarin i pannen og stek videre i ca 5 minutter under stadig omrøring til det er pent brunet. Sil av eventuelt overflødig fett.
Legg andelårene tilbake i pannen, hell på vin og la det boble friskt i 5 minutter. Tilsett buljong og poteter.
Legg lokk på pannen pg la den stå i stekeovnen i 1,5 time.
Sett pannen på en varm plate på komfyren. Tilsett erter og ripsgelé og kok videre i 5 minutter, rør av og til, til geleen har smeltet. Smak til med salt og pepper og rør inn hakket mynte.