Terter er kanskje ikke det vanligste å bake her hjemme på berget, men man kan aldri få for mye terte. Bak terter og putt i fryseren så har du en godbit i tilfelle naboen eller andre kommer på besøk. Hvis du klarer å vente så lenge med å spise da… Terte er farlig godt…

Deig:
150 g hvetemel
150 g usaltet smør
100 g sukker
1 egg

Fyll:
50 g valnøtter
50 g pistasjenøtter
100 g tørkede aprikoser
1 spsk honning
1/2 tsk kanel
1 egg

Pynt:
frisk Legro sitronmelisse
2 spsk flormelis

-Mørdeig: Mel, smør, sukker og egg eltes godt sammen og settes i køleskapet 1 time. En terteform smøres med smør. Deretter rulles deigen ut til ca. 5 mm

tykkelse og legges i terteformen. Den settes så i fryseren i 1 time.

-Fyll: Hakk valnøtter, pistasje og aprikoser grovt. Rør det sammen med honning, kanel og egg.

-Hell fyllet i terteformen og bak den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.

-Serveres lun eller kald og pyntes med sitronmelisse og flormelis.