Arme riddere med eple og lønnesirup

Ingredienser
2 Epler 1 ss Smør 4 ss Lønnesirup 4 kv Rosmarin 2 Egg 3 dl Melk 1 dl Fint hvetemel 1/4 ts Salt 2 ss Sukker 8 Skiver Loff
Tilberedning
Del eplene og fjern kjernehuset. Skjær i båter og stek dem gylne i smør. Tilsett lønnesirup og evt. hakket rosmarin eller sitronverbena. Kok til det bobler med store bobler. Bland egg, melk, mel, salt og sukker til en panering. Dypp brødskivene i røren og stek dem gylne i smør i pannen. Servér skivene med eplebåtene over. Ha strøsukker og malt kanel på bordet så gjestene kan forsyne seg om de vil.

Mer om Arme riddere med eple og lønnesirup

«Arme riddere med eple og lønnesirup» er en deilig variant av den tradisjonelle retten kjent som «arme riddere». Denne spesielle versjonen bringer en ny og spennende smakskombinasjon til bordet, noe som gir en helt ny vri på den klassiske oppskriften. Arme riddere er ofte betraktet som en måte å bruke opp gammelt brød på, men med tillegg av eple og lønnesirup, blir dette en luksuriøs rett som vil glede enhver søt-tann.

Ingrediensene som brukes i «Arme riddere med eple og lønnesirup» er en frisk blanding av det søte og det syrlige fra epler, den rike smaken av lønnesirup og det aromatiske preget av kanel. Eplene karamelliseres og serveres over de gylne, deilige brødskivene. Så helles lønnesirupen over det hele, noe som gir retten en spennende og dekadent vri. Dette er en frokostrett som også kan doble som en deilig dessert, spesielt på kalde vintermorgener.

For å lage «Arme riddere med eple og lønnesirup», begynner du med å lage eggeblandingen. Dette gjøres ved å vispe sammen egg, melk, kanel og vaniljeekstrakt i en dyp tallerken. Gammelt brød er ideelt for denne retten, da det absorberer eggeblenden bedre uten å bli for bløtt. Brødskivene dyppes i blandingen på begge sider, før de stekes på middels varme i en panne med smør til de er gylne og sprø.

Eplene er neste trinn. De skal skrelles, utkjernes og skjæres i tynne skiver. Eplene stekes i smør med litt sukker og kanel til de er myke, men fortsatt har litt bit. Lønnesirupen varmes opp litt før den helles over de stekte brødskivene og eplene. Du kan også gjerne bruke sirupen som dipping-saus for ekstra smak.

«Arme riddere med eple og lønnesirup» kan nytes som den er, eller toppet med litt pisket krem for ekstra luksus. Denne retten er ideell for de som liker å eksperimentere med forskjellige smaker og teksturer i kjøkkenet. Den balanserer det søte med det syrlige, og det myke med det sprø, noe som skaper en utrolig smaksopplevelse.

Alt i alt tar «Arme riddere med eple og lønnesirup» den kjente og kjære retten kjent som arme riddere til nye høyder. Ved å legge til epler og lønnesirup, blir det gamle brødet transformert til en søt og dekadent behandling som er perfekt for frokost på en lat søndag morgen, eller som dessert etter et tungt måltid. Det er enkelt, men imponerende, og veldig, veldig deilig.

Legg igjen en kommentar