Ingredienser
500 g pasta penne 3 røde paprika 250 g sukkererter 1 rødløk 1 ss olje 2 dl peanøtter Dressing: 3 ss sesamolje 3 ss honning 3 ss sojasaus 3 ss balsamico 1 knivspiss cayennepepper salt 1 dl friskbasilikum
Tilberedning
Kok pastaen al dente. La den dampe tørr og hell i en stor bolle. Bland alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Hell halvparten av dressingen over pastaen. Skjær paprika, erter og løk i skiver. Varm olje i en panne og tilsett paprika, erter og løk. Sautér det i ca. 2 min. Tilsett grønnsaksblandingen i pastaen. Bland peanøtter og hakket basilikum i pastasalaten og hell resten av dressingen over.

Mer om: Asiatisk pastasalat

Asiatisk pastasalat er en unik og smakfull rett som blir stadig mer populær på grunn av sine eksotiske smaker. I tillegg til pasta, inneholder denne salaten ofte en overflod av fargerike grønnsaker og proteinrike ingredienser som gir en sunn og næringsrik rett.

I asiatisk pastasalat er det flere ingredienser som gir den distinkte smaken. Soya saus, sesamolje, ingefær, hvitløk og chili er ofte inkludert for å fremheve de tradisjonelle asiatisk smakene. Dessuten kan man tilsette ingredienser som kylling, tofu, reker eller bønner for å tilføre protein.

En annen viktig del av denne salaten er grønnsakene. Brokkoli, gulrøtter, rødkål, paprika og sugar snap peas er noen av de populære tilleggene. Disse gir ikke bare salaten en frisk og knasende tekstur, men også flere sunn fordeler som viktige vitaminer og mineraler.

Presentasjon er også et sentralt element i asiatisk pastasalat. For å skape en visuelt tiltalende rett, blir pasta og grønnsaker ofte skåret i like store biter, og salaten blir pent arrangert på et fat eller en serveringsbolle. Et dryss av sesamfrø på toppen kan legge til et ekstra lag av tekstur og smak.

Til slutt kan en asiatisk pastasalat tjene flere formål i et måltid. Den kan serveres som en hovedrett, en side rett eller selv som en sunn lunsj alternativ. Med sin interessante blanding av smaker og næringsrike ingredienser, vil denne salaten definitivt være et hit på bordet ditt.