8 middelstore poteter
300 gr bacalao, klar til bruk
3 hvitløksfedd
4 kokte egg
8-10 ss olivenolje
50 gr valnøtter
Salt
Potetene kokes med skall til de er møre.
Bacalao kokes i en annen kjele i 5 minutter i litt vann (kraften spares). Hvitløksfeddene hakkes grovt, potetene skrelles og bacalao plukkes. I en stor morter, eller et solid fat/kjele, knuses hvitløkene (har man ikke morter, kan de kjøres i kjøkkenmaskin eller gjennom hvitløkpressen). Tilsett potetene og bland sammen. Tilsett bacalao og bland godt. Tilsett oljen under stadig røring (NB! Alltid samme vei ifølge bestemødrene). Hvis det ser veldig tykt ut, kan vi bruke litt av bacalao-kraften. Konsistensen må være som mos.
Kan også serveres i små leirkrukker, med skiver av kokt egg, valnøtter og en dash virgin olivenolje.