Ingredienser

1 boks hermetiske cannellini bønner (hvite)
1 boks hermetiske kidneybønner (brune)
2 røde paprika
10-12 friske championer (eller 1 boks hermetiske)
3 vårløk
4 skiver magert bacon (3% fett fra Det Sunne Kjøkken)
2 never roccolasalat eller lignende

Dressing: 1 ss olivenolje, 2 ss lime/sitronsaft, 1 ts dijoesennep, 2 ss frisk hakket timian, 1 fedd presset hvitløk, salt og grovmalt pepper

Tilberedning

Start med å blande sammen dressingen. Bønnene skylles veldig godt. La dem renne av seg. Paprika deles i terninger, champignon i skiver, vårløk i ringer. Bacon i bittesmå terninger. I en teflonpanne freser du det magre baconet, ha så i sopp, paprika og til slutt vårløk. Alt blandes godt sammen.

La salaten stå å trekke i minst en time, gjerne over natten. Bønnesalaten serveres enten kald eller lunken på en seng av roccolasalat.