Ingredienser

ca 0,5 kilo fisk – biter
ca 4,5 kilo potet – skiver
2 løk – ringer
1 boks med herm tomater
1 boks med herm pimientos – skives
1 stort glass med tomatpure, blandes med ca 1 liter vann
ca 3-4 knuste spansk pepper
Et par fedd hvitløk
Salt og pepper

Tilberedning

Siden jeg er en utålmodig person og alltid kommer på at jeg skal ha bacalaoen samme dag, så koker jeg opp fisken to ganger, skifter vann imellom. På den måten behøver jeg ikke å legge fisken i vann over natten. MEN vær da forsiktig med å salte før den er helt ferdig!!
Vi bruker ikke olje, så jeg bruker ca 400-500 gram smør, det gir god smak og legger seg ikke i overflaten.
Begynn med å legge tykke skiver med smør i bunnen for deretter å legge alt lag i lag. Avslutter alltid med potet og smør på toppen.
La det småkoke i ca 1,5 timer! Server med flatbrød!