2 ss Soyasaus
6 ss Sukker, helst demerara
6 ss Balsamico-eddik
2 Lime
2 ts Korianderfrø
1 kg Laksefilet
4 Sjalottløk
Potetstappe:
1 kg Potet
Vann
2 dl Helmelk
2 ss Smør
Salt
Hvit pepper, malt
Bland soyasaus, sukker, balsamico-eddik, revet limeskall og koriander og rør til sukkeret er oppløst. Del laksfileten i 6 stykker. Legg fisken nedi, dekk og la fisken trekke minst 30 minutter, gjerne natta over, i kjøleskap. Skrell løken og skjær i tynne skiver. La dem trekke i limejuice i 30 minutter. Stek eller grill laksen i 6-7 minutter til den er så vidt fast inni. Avkjøl litt. Gjør klar potetstappe og legg laksestykkene oppå og løkskivene på toppen. Fordel grønnsakene på tallerkenen. Drypp resten av marinaden over ved servering. Tilbehør: Fennikel, asparges el. grønne bønner
Framgangsmåte Potetstappe :
Velg en type poteter som er melne. Skrell potetene og skjær dem i jevnstore stykker så de koker fortere. Kok i vann uten salt til stykkene er myke, etter 10-15 minutter.
Hell av vannet og mos potetene. Spe med varm melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn smør.