Banankake

Ingredienser:

2 egg
2 kopper sukker
2 bananer
1 kopp smeltet smør
8 ss melk (ca 3/4 kopp)
3 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker

Tilberedning:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (de kan godt være godt modne!) med gaffel – det trenger ikke være en jevn masse.
Bland bananene i eggedosisen, sikt i det tørre og spe med melken. Blande. Stekes på 180 grader i ca 45 min. (i f.eks 22/24 cm springform)

NB Oppskriften må dobles hvis du skal bake i langpanne!!

15 kommentarer om “Banankake”

  1. Prøvde denne oppskriften. Helt Ok, kanskje litt tørr. Opplever at om man i stedenfor sløyfer melka, pisker romtemperert smør og sukker, pisker i egg, har i most banan og til slutt tilsetter det tørre, så blir kaka MYE mer saftig og god, i tillegg er det mye enklere! 🙂 P.S brødform funker helt fint som kakeform 🙂

  2. Kaken var saftig og luftig, men altfor søt for min del. Anbefaler å halvere sukkermengden.
    Ellers bra tips over å blande flytende smør og melk.
    1 kopp = 1,5 dl
    Jeg tok kaken ut etter 40 min. Da var den ferdig!

  3. Jeg bor alene,og valgte å fylle i store muffinsformer i 20-25 min. Nydelige,men kan sløyfe litt av sukkeret. 🙂

  4. Hei! Holder på å teste oppskriften nå. Men hva mener du med kopper? Engelsk cup-mål? Eller bare sånn ca en norsk kaffekopp? Espresso? Krus? Har jo en del å si :-).

  5. Skulle ha gitt denne oppskriften 5 stjerner,om det ikke hadde vært for at den kunne ha hatt litt mindre sukker.Og valnøtter etc på toppen hadde gitt den full pott.

  6. Kjempegod banankake 😀 blanda bare smeltet smør med melken. Enkel og god oppskrift som jeg kommer til å bruke igjen og igjen 🙂

  7. Da har jeg lest oppskriften, og jeg ser jo selvfølgelig at det skal ikke være Natron, og jeg skal blande inn smøret, som det står, ikke drikke det… Ser frem til å spise en god Banankake!! ;D

  8. Å det smeltede smøret, skal jeg drikke det eller ? Ellers var dette en god og saftig kake !

Legg igjen en kommentar