Ingredienser:
2 egg
2 kopper sukker
2 bananer
1 kopp smeltet smør
8 ss melk (ca 3/4 kopp)
3 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
Tilberedning:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (de kan godt være godt modne!) med gaffel – det trenger ikke være en jevn masse.
Bland bananene i eggedosisen, sikt i det tørre og spe med melken. Blande. Stekes på 180 grader i ca 45 min. (i f.eks 22/24 cm springform)
NB Oppskriften må dobles hvis du skal bake i langpanne!!
Prøvde denne oppskriften. Helt Ok, kanskje litt tørr. Opplever at om man i stedenfor sløyfer melka, pisker romtemperert smør og sukker, pisker i egg, har i most banan og til slutt tilsetter det tørre, så blir kaka MYE mer saftig og god, i tillegg er det mye enklere! 🙂 P.S brødform funker helt fint som kakeform 🙂
Kaken var saftig og luftig, men altfor søt for min del. Anbefaler å halvere sukkermengden.
Ellers bra tips over å blande flytende smør og melk.
1 kopp = 1,5 dl
Jeg tok kaken ut etter 40 min. Da var den ferdig!
Jeg bor alene,og valgte å fylle i store muffinsformer i 20-25 min. Nydelige,men kan sløyfe litt av sukkeret. 🙂
Hei! Holder på å teste oppskriften nå. Men hva mener du med kopper? Engelsk cup-mål? Eller bare sånn ca en norsk kaffekopp? Espresso? Krus? Har jo en del å si :-).
Skulle ha gitt denne oppskriften 5 stjerner,om det ikke hadde vært for at den kunne ha hatt litt mindre sukker.Og valnøtter etc på toppen hadde gitt den full pott.
Kjempegod banankake 😀 blanda bare smeltet smør med melken. Enkel og god oppskrift som jeg kommer til å bruke igjen og igjen 🙂
Kjempe god!!
Hvor mye er to kopper sukker?
Da har jeg lest oppskriften, og jeg ser jo selvfølgelig at det skal ikke være Natron, og jeg skal blande inn smøret, som det står, ikke drikke det… Ser frem til å spise en god Banankake!! ;D
Nei Kath, du må ikke ha »natron.»
Å det smeltede smøret, skal jeg drikke det eller ? Ellers var dette en god og saftig kake !
må jeg ha sukker?
Kjempehit hos min lille sønn på 2 år som elsker banan:)
må jeg ha natron?
Supergod!