– Ferdige bunner fra rema 1000, 3 i pakka for 20,- Eller lag selv hvis du gidder – Kjøttdeig – Toro spaghettisaus på pose, ca en pose pr 400 g kjøttdeig. Den er mild og god, og litt søtlig på smak – Ost, vanlig norvegia eller mild ost Mer Link til pizzaoppskrift

Mer om Barnevennlig pizza

Barnevennlig pizza er mer enn bare et måltid. Det er en kreativ prosess og også en kilde til underholdning, der barn kan designe sin egen pizza ut ifra hva de foretrekker. Velger de bare ost og tomatsaus, eller tør de eksperimentere med forskjellige toppings? Det er en flott måte å introdusere barna for matlaging, og det er også en fantastisk måte å være kreativ med maten.

En spesiell avgjørende faktor å ha i bakhodet ved laging av barnevennlig pizza er valg av ingredienser. Det er lurt å unngå toppinger som er for sterke eller eksotiske, da disse ofte kan være litt for overveldende for en ung gane. Velg heller for milder smak som ost, skinke, ananas, mais og kylling. Både osten og kjøttet gir proteiner som er nødvendige for barnas vekst og utvikling, mens grønnsakene gir fiber, vitaminer og mineraler. Husk at mange barn liker det enkelt, så mindre kan ofte være mer.

Pizzadeig er også et viktig aspekt ved laging av barnevennlig pizza. Den skal være lett å jobbe med, og det kan være en god idé å velge en oppskrift som ikke trenger å heve for lenge. Dette holder barnas oppmerksomhet, da de kan begynne å lage pizzaen nesten med en gang. I tillegg så kan tjukke bunner ofte være mer populær bland de minste, ettersom disse gir en mer “brød”-lignende tekstur.

Utover matlaging, er det å spise pizza en morsom opplevelse for små barn. Pizza kan spises med hender, som gir barna en følelse av frihet og kontroll over maten sin. Det er også en god mulighet til å lære barna om matetikette og hvordan man kan spise pent selv når man spiser med hender.

La oss heller ikke glemme et viktig punkt – at pizza er en flott måte å få barna til å spise grønnsaker på! Med kreative ideer som å lage ansikter eller figurer med grønnsakene, kan du kanskje overtale de mer motvillige små til å prøve en bit eller to.

Sammenfattende er barnevennlig pizza en fantastisk måte å innføre barna for matlagingsglede, samtidig som de får i seg næringsrike ingredienser. Gjennom pizza kan vi hjelpe barna våre til å utvikle en positiv holdning til mat, noe som kan hjelpe dem til å etablere sunne matvaner for resten av livet.