Ingredienser
400 g hvetemel
250 g sukker
100 g brunt sukker
50 g kakaopulver
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
2 egg
1,4 dl seterrømme
1 ss vaniljeekstrakt
175 g smeltet, avkjølt smør
1,25 dl maisolje (eller annen nøytral olje)
3 dl kaldt vann
Krem:
175 g mørk sjokolade
250 g smør
275 g siktet melis
1 ss vaniljeekstrakt

Tilberedning
Bland sammen mel, begge typer sukker, kaka, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle visper du sammen eggene, rømmen og vaniljeekstrakten. Visp oljen og vannet sammen. Bland det tørre og olje/vann-blandingen med elektrisk håndmikser, visp så inn eggeblandingen. Hell i to smurte 20 cm springformer (litt bakepapir i bunnen også) og stek ved 180 grader i 50-55 minutter. La avkjøles i formen 15 minutter, og hvelv over på rist for avkjøling. Smelt sjokoladen av la avkjøles litt. Visp smøret mykt med melis og rør så inn vaniljeekstrakt og sjokolade. Legg kakebunnene sammen med omtrent 1/4 av sjokoladekremen og bruk resten til å bre utover toppen og sidene av kaken.