Rica hotel Nidelven i Trondheim har for 8. gang tatt prisen for landets beste hotellfrokost. Det er te-kjempen Twinings i samarbeid med Haugen-gruppen som står bak kåringen «Twinings best breakfast», som i praksis er NM i hotellfrokost. Fagjuryen bestod i år av:
 • Wenche Andersen – Kjendiskokk kjent fra God morgen Norge, ernæringsekspert og kokebokforfatter.
 • Lars-Erik Underthun – Driver restauranten Feinschmecker i Oslo. En av de særdeles få restaurantene i Norge med Michelinstjerne.
 • Frank Ødegaard – Arkitekturhistoriker, med en særegen interesse for frokostbuffeter.
Juryes begrunnelse
Rica har gode frokoster

Rica har gode frokoster

“Gjennom sommeren gjennomførte hotellet et stort oppussingsprosjekt, noe som gjorde at frokosten ikke kom opp på det nivået som gjester og jury kunne forvente. Juryen la noen besøk gjennom sommeren og ble her servert frokost med en betydelig lavere standard enn tidligere. Juryen har et inntrykk av at informasjon om oppussingen ikke har nådd frem til alle gjester. Etter at hotellet stod ferdig renovert er frokosten igjen tatt tilbake til gamle høyder, og fremstår på mange måter som enda bedre enn før. Juryen har valgt å legge mest vekt på det som er blitt levert etter oppussingen. Hotellet har spisset sitt utvalg enda mer enn før, og dette har hevet inntrykket ytterligere. Rica Nidelven Hotel er totalt sett en suveren vinner, og leverer kvalitet i alle ledd som ingen andre kan måle seg med.” Som vinner de tidligere årene var Rica Nidelven også i år en soleklar favoritt. Juryen presiserer derimot at de er på leting etter en hotellfrokost som kan true Rica Nidelven sitt frokosthegemoni. Men også at det er en grunn til at hotellet vinner konkurransen år etter år, frokostopplevelsen hos Rica er rett og slett best. Det er ikke kun maten som har noe å si for juryen, service og omgivelser er også sterkt vektlagt. Noe som kommer fram i begrunnelsen. Når hotellet var under oppussing var ikke frokosttilbudet godt nok til å vinne. Det er ikke bare Twinings som lovpriser hotellfrokosten. Nesten samtlige brukeranmeldelser av hotellet på Tripadvisor trekker frokosten fram som en positiv opplevelse. Også profesjonelle anmeldere er imponert skriver Trondheimshotellene.no; «På Rica Nidelven Hotell har de kokker i toppklasse som byr på et fantastisk frokosttilbud og middag tilbredt fra Norske råvarer. Resultatet er en fryd for smaksløkene» De 13 finalistene i årets konkurranse var:
 • Rica Dyreparken Hotel, Kristiansand
 • Rica Airport Hotel, Sola
 • Solstrand Fjordhotel, Os
 • Rica Hell Hotel, Værnes
 • Rica Ishavshotel, Tromsø
 • The Thief Nordic Choice Hotel, Oslo
 • Grand Hotel Rica, Oslo
 • Thon Hotel Opera, Oslo
 • Nythun Fjellstue, Fagernes
 • Rica Sunnfjord Hotel, Førde
 • Rica Nidelven Hotel, Trondheim
 • Britannia Hotel & Spa, Trondheim
 • Refsnes Gods, Moss
Rica satser aktivt på et godt mattilbud på sine hoteller og er storfornøyd med å kapre 7/13 finaleplasser. Nye undersøkelser gjort av kjeden viser at pengesterke hotellgjester ønsker seg et godt mattilbud på sine hoteller. Og at de er villige til å betale for den så lenge den blir gjort tilgjengelig for dem.

Mer om Beste hotellfrokost i Norge for 8. år på rad!

For åttende år på rad er det blitt kåret et hotel i Norge som tilbyr den beste frokosten. «Beste hotellfrokost» er en anerkjent pris som gis basert på en kombinasjon av gjestevurderinger, profesjonelle matanmeldelser og en uavhengig juryvurdering. Resultatene er basert på kvaliteten på maten, variasjonen i menyen og servicenivået som hotellet tilbyr.

Hotellet som har gått seirende ut av denne prestisjefylte konkurransen for åttende år på rad er ingen ringere enn det ikoniske Britannia Hotel i Trondheim. Britannia ligger i hjertet av byen og er kjent for sin overdådige frokost som serverer et stort utvalg av både lokale og internasjonale retter.

Britannia Hotel’s frokost er kjent for sin friske og luksuriøse mat, fra nybakt brød og hjemmelaget syltetøy til fersk sjømat og lokale oster. Frokostpersonalet sørger for at alle rettene er perfekt tilberedt og serveres med største omsorg. De tilbyr også alternativer for de med spesielle diettbehov, noe som viser en utrolig oppmerksomhet på detaljer og gjestetilfredshet.

Det som virkelig skiller Britannia Hotel fra andre er deres dedikasjon til lokale råvarer. De jobber tett sammen med lokale bønder, pølsemakere og fiskere for å sikre at de serverer det beste som Norge har å by på. Det er ikke uvanlig å finne varer som røkelaks fra Trondheim, elgpølse fra Malvik og fersk frukt og grønnsaker fra byens lokale marked på frokostbordet.

I tillegg til den utsøkte maten, tilbyr Britannia Hotel også en unik atmosfære. Med sin elegante innredning og oppmerksomme service, gir det en følelse av luksus og komfort som får gjestene til å føle seg spesielle. Fra det øyeblikket du går inn i frokostsalen, blir du møtt med en varm og innbydende atmosfære som bare bidrar til den generelle opplevelsen.

Å vinne «Beste hotellfrokost i Norge» for åttende år på rad er uten tvil en prestasjon. Det er en testamente til det harde arbeidet og dedikasjonen til alle på Britannia Hotel. Med deres utrolige mat, fantastiske service og genuin kjærlighet til lokale råvarer, er det ingen overraskelse at de har beholdt tittelen år etter år. Her er vi ivrige etter å se hva de vil bringe på bordet i de kommende årene!.