Rica hotel Nidelven i Trondheim har for 8. gang tatt prisen for landets beste hotellfrokost.
Det er te-kjempen Twinings i samarbeid med Haugen-gruppen som står bak kåringen «Twinings best breakfast», som i praksis er NM i hotellfrokost. Fagjuryen bestod i år av:
- Wenche Andersen – Kjendiskokk kjent fra God morgen Norge, ernæringsekspert og kokebokforfatter.
- Lars-Erik Underthun – Driver restauranten Feinschmecker i Oslo. En av de særdeles få restaurantene i Norge med Michelinstjerne.
- Frank Ødegaard – Arkitekturhistoriker, med en særegen interesse for frokostbuffeter.

Rica har gode frokoster
“Gjennom sommeren gjennomførte hotellet et stort oppussingsprosjekt, noe som gjorde at frokosten ikke kom opp på det nivået som gjester og jury kunne forvente. Juryen la noen besøk gjennom sommeren og ble her servert frokost med en betydelig lavere standard enn tidligere.
Juryen har et inntrykk av at informasjon om oppussingen ikke har nådd frem til alle gjester. Etter at hotellet stod ferdig renovert er frokosten igjen tatt tilbake til gamle høyder, og fremstår på mange måter som enda bedre enn før. Juryen har valgt å legge mest vekt på det som er blitt levert etter oppussingen. Hotellet har spisset sitt utvalg enda mer enn før, og dette har hevet inntrykket ytterligere. Rica Nidelven Hotel er totalt sett en suveren vinner, og leverer kvalitet i alle ledd som ingen andre kan måle seg med.”
Som vinner de tidligere årene var Rica Nidelven også i år en soleklar favoritt. Juryen presiserer derimot at de er på leting etter en hotellfrokost som kan true Rica Nidelven sitt frokosthegemoni. Men også at det er en grunn til at hotellet vinner konkurransen år etter år, frokostopplevelsen hos Rica er rett og slett best.
Det er ikke kun maten som har noe å si for juryen, service og omgivelser er også sterkt vektlagt. Noe som kommer fram i begrunnelsen. Når hotellet var under oppussing var ikke frokosttilbudet godt nok til å vinne.
Det er ikke bare Twinings som lovpriser hotellfrokosten. Nesten samtlige brukeranmeldelser av hotellet på Tripadvisor trekker frokosten fram som en positiv opplevelse. Også profesjonelle anmeldere er imponert skriver Trondheimshotellene.no;
«På Rica Nidelven Hotell har de kokker i toppklasse som byr på et fantastisk frokosttilbud og middag tilbredt fra Norske råvarer. Resultatet er en fryd for smaksløkene»
De 13 finalistene i årets konkurranse var:
- Rica Dyreparken Hotel, Kristiansand
- Rica Airport Hotel, Sola
- Solstrand Fjordhotel, Os
- Rica Hell Hotel, Værnes
- Rica Ishavshotel, Tromsø
- The Thief Nordic Choice Hotel, Oslo
- Grand Hotel Rica, Oslo
- Thon Hotel Opera, Oslo
- Nythun Fjellstue, Fagernes
- Rica Sunnfjord Hotel, Førde
- Rica Nidelven Hotel, Trondheim
- Britannia Hotel & Spa, Trondheim
- Refsnes Gods, Moss
Rica satser aktivt på et godt mattilbud på sine hoteller og er storfornøyd med å kapre 7/13 finaleplasser. Nye undersøkelser gjort av kjeden viser at pengesterke hotellgjester ønsker seg et godt mattilbud på sine hoteller. Og at de er villige til å betale for den så lenge den blir gjort tilgjengelig for dem.