Det er masse gode metoder å spare penger på. Å spare på matvarer er bare èn av metodene.

Bruk fantasien og kutt ned der du kan. Her har du fire gode råd å starte med for å krympe matbudsjettet ditt.

Les tilbudsaviser
Gå etter de gode tilbudene – det er penger å spare på å være litt organisert. Men ikke kjøp inn mer enn du kan spise. Hvis du kjøper 3 liter melk og sparer 2 kroner, men ender med å tømme ut den ene literen har jo ikke spart noe som helst. Husk å ta med plastposer eller stoffnett hjemmefra. Det er en liten utgift å kjøpe poser på butikken, men mange bekker små gjør en stor (og dyr) å.

Lag en handleliste – og følg den!

Suppe er god og billig mat

Suppe er god og billig mat

Dra ikke på butikken og kjøp inn mat når du er sulten, da ender du lett opp med en masse dyre impulskjøp i kurven.

Lag mat i store porsjoner
Grønnsaksupper og pastasaus er billig og enkle å lage i store porsjoner og fryse ned. Grønnsaksupper kan varieres i det uendelige, bruk fantasien og bruk hvilke grønnsaker som helst. Pastasaus kan også varieres mye, du trenger ikke bruke de tradisjonelle pastsasausoppskriftene, varièr etter smaken din istedenfor.

Drøy maten med revne gulerøtter, revne rødbeter og/eller havregryn – det er sunt, og det får maten til å vare litt lengre. Du kan drøye maten med alle slags billige grønnsaker.

Lag matpakke
På den måten unngår du å kjøpe mat til overpriser i kantina, på café eller på bensinstasjonen (også får du noe sunt å spise). Ta også en flaske med vann med hjemmefra i stedet for å kjøpe dyrt vann på flaske.