600 gr. benfritt mørt oksekjøtt
1 stor rødløk
3 ss. hvetemel
1 ½ ts. salt
1 krm. pepper
1 ts. paprikapulver
1 ts. sennepspulver
2 ss. margarin
3 ½ dl. kjøttbuljong av terning
1 ss. tomatpurè
1 ts. Worcestershiresaus
2 båter presset hvitløk
1 dl. lettrømme
Skjær kjøttet i strimler. Skrell og hakk løken.
Bland sammen mel, salt, pepper, paprika- og sennepspulver. Vend kjøttet i blandingen.
Smelt 1 ss. margarin i en stor stekepanne og fres løken til den er myk.
Smelt ytterligere 1 ss. margarin i pannen og brun kjøttstrimlene til de ha fått farge.
Hell på buljongen og la kjøttet småputre under lokk i ca. 30 minutter eller til det er mørt. Rør om noen ganger.
Bland i tomatpurè, Worcestershiresaus, hvitløk og rømme og la det bli rykene varmt uten å koke.
Smak til og kryddre evt. mer.
Pynt:
Strø hakket rødløk og gressløk over og server biffpannen.
Serveringstips:
Server hasselbackpoteter, moste poteter eller pasta til, og gjerne grønn salat.