Ingredienser

600 gr. benfritt mørt oksekjøtt

1 stor rødløk

3 ss. hvetemel

1 ½ ts. salt

1 krm. pepper

1 ts. paprikapulver

1 ts. sennepspulver

2 ss. margarin

3 ½ dl. kjøttbuljong av terning

1 ss. tomatpurè

1 ts. Worcestershiresaus

2 båter presset hvitløk

1 dl. lettrømme

Tilberedning

Skjær kjøttet i strimler. Skrell og hakk løken.

Bland sammen mel, salt, pepper, paprika- og sennepspulver. Vend kjøttet i blandingen.

Smelt 1 ss. margarin i en stor stekepanne og fres løken til den er myk.

Smelt ytterligere 1 ss. margarin i pannen og brun kjøttstrimlene til de ha fått farge.

Hell på buljongen og la kjøttet småputre under lokk i ca. 30 minutter eller til det er mørt. Rør om noen ganger.

Bland i tomatpurè, Worcestershiresaus, hvitløk og rømme og la det bli rykene varmt uten å koke.

Smak til og kryddre evt. mer.

Pynt:

Strø hakket rødløk og gressløk over og server biffpannen.

Serveringstips:

Server hasselbackpoteter, moste poteter eller pasta til, og gjerne grønn salat.