Ingredienser:

1 boks Hummersuppe fra gourmeten.no eller lag selv, se her
3 dl fløte
100 g vann
salt
Litt sitronsaft
Svart olivenolje Fruité Noir Castelas

Tilberedning:

Bisque er en fransk suppe som består av en kraftig skalldyrkraft som blir avrundet med fløte.

Kok opp hummersuppe sammen med vannet.
Rør godt.
Tilsett deretter fløten og kok den inn i suppen.
Reduser til suppen får en fyldig konsistens.
Smak til med salt, sitronsaft og svart olivenolje.

Krutonger:
1 stk lyst brød/bagette uten skarpe.
Skjær brødet i firkanter og rist i ovnen, med salt og rimelig olivenolje.

Rouille (saus til å helle over suppa, hell over en skje eller to):
2 eggeplommer
litt sennep
salt, safran
ca. 150 ml rapsolje ( eller annen nøytral olje)
1/2 sitronsaft.
1 fedd hvitløk
Legg eggeplommer, sennepen og hvitløkfeddet i en bolle og miks sammen med en stavmikser.
Spe i oljen i en tynn stråle til blandingen tykner.
Tillsett deretter sitronsaften og safranen.
Smak til med salt.