Det er altfor mange som oppbevarer både frukt og grønnsaker på helt feil måte, og dette kan være ødeleggende. Noen ting mister smaken sin, mens andre blir fortere dårlige. Det er altså veldig lurt å lære seg hvordan man skal oppbevare frukten og grønnsakene, slik at du får det meste ut av dem. Dersom en frukt eller grønnsak har mistet smaken sin betyr det som regel at vitaminene er vekk, noe som igjen betyr at de ikke er i nærheten så sunne som de burde vært.

Ofte er det slik at alle vitaminene forsvinner fra grønnsakene som ligger feil i kjøleskapet. For eksempel har man agurk. De aller fleste ville puttet denne i kjøleskapet. Det er derimot veldig dumt, da det ødelegger smaken helt. Dersom du har et sted hvor den kan ligge i mellom 10 og 14 grader så er det det beste. I tillegg til å ha en mye bedre smak vil den holde seg noen dager lenger enn den ville gjort i kjøleskapet. Dersom du bare legger den på kjøkkenbenken vil den også få frem en bedre smak og lengre levetid, men det er altså bedre om du har et litt kjølig sted til den.

I likhet med agurk skal ikke tomaten oppbevares i kjøleskapet. Den trives nemlig aller best i helt vanlig romtemperatur, og dette vil bringe frem en mye bedre smak enn en som har ligget i kjøleskapet like lenge. Du kan til og med kjøpe umodne tomater som ligger noen dager på kjøkkenbenken i romtemperatur, så blir de modne!

Gulrøtter bør oppbevares på fuktige områder dersom du vil at den skal holde seg lenge. Skallet på en gulrot er nemlig syltynt, og den har veldig lett for å tørke ut.

Det er mange som tror at poteter kan trives ved å ligge i romtemperatur, men det er altså ikke tilfellet. De skal nemlig ha mellom 3 og 5 grader, og passer dermed perfekt inn i kjøleskapet. Det er med andre ord ikke noe vits å kjøpe inn masse poteter av gangen og ha de liggende i kjøkkenskapet eller kjelleren. Potetene bør også unngå mye lys, da dette faktisk kan føre til at den danner giftige stoffer som kan føre til mageproblemer når mennesker spiser dem. For å unngå dette bør man alltid fjerne grønne deler av poteten før man tilbereder dem.

Det er også en del frukt og grønt som holder seg best i kjøleskapet. For eksempel har vi eple, druer, kiwi og salater. En veldig enkel tommelfingerregel er at tropiske frukter bør oppbevares i romtemperatur, mens nordiske frukter og grønnsaker bør holdes i kaldere temperaturer som i kjøleskapet.

Det er også greit å vite at det er en del frukt og grønnsaker du ikke skal oppbevare sammen. Dette er fordi de inneholder stoffer som fremskyver modningsprosessen, og dette smitter over på nabofruktene. Blant annet inneholder tomater en del av disse, og bør derfor helst ligge alene. Agurk inneholder også disse stoffene, og dersom du legger en agurk og en tomat sammen vil agurken fremskyve modningsprosessen til tomaten. Ironisk nok vil agurken modnes fortere om den legges sammen med sitron eller lime.