Argentina er verdens 5. største produsent av vin, og har en historie på over 200 år som som vinland. Mesteparten av vinen som produseres I Argentina konsumeres lokalt og er av mindre interessant kvalitet. Eksportandelen er rundt 15% av produksjonen, og mye av den gode kvalitetsvinen er representert her.

Landet har gjennom de siste 10 årene gjennomgått en kraftig utvikling der kvalitetsviner har nådd markeder utenfor Syd-Amerika, og etterhvert er flere og flere kvalitetsbevisste forbrukere blitt klar over de bra vinene herfra.

Argentina tilbyr spesielt bra viner, sett ifra et pris-kvalitet perspektiv og har en unik kombinasjon av mange gamle vinmarker og vingårder, der utenlandske investorer har bidratt med både kompetanse og midler for å løfte kvaliteten på vinene.

Det desidert største vinområdet er Mendoza, som står for over 60% av landets vinproduksjon. Mendoza er et flatt slettelandskap beliggende på over 700 meter over havet, som mer eller mindre ser ut som en ørken. Vann til irrigasjon kommer som smeltevann fra Andesfjellene, og gir liv til den svært fruktbare jorden som finnes her. Klimaet er noe varmere her enn i Chile, mye på grunn av manglende kjøling av nattetåke som Chile har. Resultatet blir da at vinen får en tydeligere karakter av det varme klimaet, rike fyldige med en krydret varm karakter. En annen effekt av det litt golde ørkenaktige klimaet, er at det er lite med insekter, sopp og andre sykdommer som truer vinplanten. Derfor brukes det svært lite plantevernmidler, noe som er veldig bra for kvaliteten.

Den mest dyrkede druen er Malbec, som i økende grad har blitt en populær drue i Sør-Amerika. Denne druen trives i det varme klimaet, og lager bedre vin her enn i Europa – der den er best kjent fra Bordeaux. Malbec gir mye farge, en god fruktighet, bra syre og ofte en litt tørr fast ettersmak. Den trenger ofte litt lagring for å vise seg fra sin beste side, og vil ofte som ung være litt vel røff i kantene.

Cabernet Sauvignon blir litt «varmere» i karakteren her enn i Chile. Mye farge, smak og ofte med en litt jordlig krydret undertone. Solbærfrukten vil ofte være dypere og kraftigere enn det man forbinder med Chilenske caberneter.

En interessant drue med potensiale som øker i beplantning, er Syrah. Den er mest kjent fra Rhônedalen og Australia, og den tåler varme bra. Mye stor fruktighet og med et krydret preg gjør den til en spennende drue, særlig i blandinger med Malbec.

For hvite viner er Torrontés den dominerende druen, mens det er Chardonnay og Sauvignon Blanc som er de mest interessante kvalitetsmessig. Ofte finner man blandinger av Chardonnay og Torrontés som kan gi meget bra hvite viner. Det er de høyereliggende vinmarkene som jevnt over produserer de beste vinene, vinmarker gjerne opp til 1.400 meter over havet.