Ingredienser:

* 200 g fullkornkjeks med blåbær
* 70 g smør
*
* 6 stk gelatinplater
* 225 g sukker
* 3 dl vaniljekesam
* 3 dl cottage cheese
* 3 dl crème fraîche
* 2 stk lime
* 3 dl kremfløte
* 500 g frosne blåbær
*
* Friske blåbær til pynt

Fremgangsmåte:
Bunn:

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyllet:

Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter. I mens vispes sukker, vaniljekesam, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp. Tilsett raspet limeskall og saften av 1 lime i ostemassen. Smelt de oppbløtede gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen. Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.

Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser slik at det blir en glatt saus.

Pynt med f. eks friske blåbær og server med blåbærsaus.