Ingredienser:
br>
* 180 g digestive kjeks
* 50 g smør
*
* 600 g kremost naturell
* 300 g cottage cheese
* 150 g crème fraîche
* 1 ts vaniljesukker
* 150 g sukker
* 3 ss hvetemel
* 2 stk sitron (revet skall og 2 ss sitronsaft)
* 3 stk egg
*
* 300 g crème fraîche
* Sitronskall til pynt
Fremgangsmåte:
br> Bunn:
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 7 minutter. Ta ut bunnen og avkjøl. Hev temperaturen i ovnen til 220 grader.
Fyll:
Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet. Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping. Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft. Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring. Hell massen i springformen og sett den inn i den forvarmede ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved denne varmen og senk temperaturen til 110 grader. Stek kaken videre i 25 minutter. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt.
Pynt med et tynt lag med crème fraîche og sitronskall.
Fulgte oppskriften til punkt og prikke, denne ble ikke god! Cottage cheese hører ikke hjemme i en ostekake, i hvert fall ikke i New York cheesecake. Bortkastede penger og ingredienser…
bilde?