Ingredienser
1 l blåbær
5 dl brennevin
2 dl brennevin
3,3 dl sukker
Tilberedning
Hell bær og 5 dl brennevin på et glass med tett lokk. La dette stå i 1-4 uker. Sil av væsken og hell det over på en flaske. Tilsett 2 dl brennevin og sukker. Likøren må stå minst tre måneder. Smaken blir rund og fyldig, og fargen blir mørk burgunder.
Etter en måned i sprit (60% helst), heller jeg på sukker uten at bærene fjernes. Husk plass i Norgesglasset til dette????. Så står det tre fire måneder ( mot jul) før du heller spriten over på flasker.
Om du kan bruke bærene som er igjen til noe vet jeg ikke. Kanskje andre vet? Dessert?
har laget blåberlikør men fikk ikkje skikkeligt blåbersmak så nå lurer eg på om det er noen som vet om eg da kan bruke blåberessens til og få tilbake smaken