2 nett blåskjell (2 kg)
2 ss olivenolje (gjerne extra virgine)
2 gulrøtter i strimler
2 stilker stangselleri, skrelt og delt i strimler
4 vårløk i ringer
1 glass tørr hvitvin
Krydder: 2 fedd hvitløk finhakket, 2 ss bladpersille, 2 ss frisk timian (1 ts tørket), 1 liten rød chili finhakket (husk å fjerne frø og hinner), salt og pepper.
Start med å skylle blåskjellene i kaldt vann. Kast skjell som er skadd eller åpnet.
Ta fire store doble flak med folie. Fordel blåskjell, gulrøtter, vårløk og krydderene i pakkene. Hell over olivenolje og hvitvin. Salte og pepre.
Brett pakkene sammen i toppen og legg dem på grillen. Når skjellene har dampet seg ferdig (ca 5 10 minutter alt ettersom hvor varm grillen er), kast dem som ikke har åpnet seg og legg foliepakken på tallerkener. Spis rett fra folien og dypp brødet i kraften.
Tilbehør: Grovbrød og Aioli (hvitløkmajones)