Ingredienser

Suppen:
Ca. 1 kg blomkål (vi brukte 2 blomkål)
4 sjalottløk
6 dl kyllingkraft
3 dl hvitvin
3 dl matfløte
2 ss smør
salt og pepper

Urteolje
½ dl olivenolje
2 ss hakkede friske urter urter (f.eks basilikum eller persille)
1 ss sitron- eller limejuice

Tilberedning

Ha alle ingrediensene til urteolje i en morter eller bruk foodprocessor. Bland godt og la oljen trekke i en times tid før du bruker den.

Skjær blomkålen i små buketter. Finhakk løken og stek den i litt smør til den er blan,. Tilsett blomkål, kraft og fløte/hvitvin og kok på lav varme til blomkålen er mør – ca. 20 min. Behold noen buketter hele og kjør resten til en jevn puré. Ha tilbake kjelen, smak til og montér med resterende smør. Drypp over med urteolje og server – gjerne med pastinakkchips.

Pastinakkchips
Skjør pastinakk med skall på en mandolin eller med en ostehøvel. Friter rapsolje på 160-170 grader. Når du legger pastinakkskivene i oljen skal det ta noen sekunder før det begynner å bruse. Friter i ca. 4 min, til de er lyst gyldne. Legg på kjøkkenpapir og dryss litt salt på.