Suppen:
Ca. 1 kg blomkål (vi brukte 2 blomkål)
4 sjalottløk
6 dl kyllingkraft
3 dl hvitvin
3 dl matfløte
2 ss smør
salt og pepper
Urteolje
½ dl olivenolje
2 ss hakkede friske urter urter (f.eks basilikum eller persille)
1 ss sitron- eller limejuice
Ha alle ingrediensene til urteolje i en morter eller bruk foodprocessor. Bland godt og la oljen trekke i en times tid før du bruker den.
Skjær blomkålen i små buketter. Finhakk løken og stek den i litt smør til den er blan,. Tilsett blomkål, kraft og fløte/hvitvin og kok på lav varme til blomkålen er mør ca. 20 min. Behold noen buketter hele og kjør resten til en jevn puré. Ha tilbake kjelen, smak til og montér med resterende smør. Drypp over med urteolje og server gjerne med pastinakkchips.
Pastinakkchips
Skjør pastinakk med skall på en mandolin eller med en ostehøvel. Friter rapsolje på 160-170 grader. Når du legger pastinakkskivene i oljen skal det ta noen sekunder før det begynner å bruse. Friter i ca. 4 min, til de er lyst gyldne. Legg på kjøkkenpapir og dryss litt salt på.