Ingredienser 500 g grønne bønner 175 g bacon 3 ss olivenolje 3 ss sitronsaft frisk hakket koriander salt/pepper Tilberedning Bløtlegg bønnene over natten og slå bort vannet. Legg bønnene i en kjele, tilsett dobbelt så mye vann og kok i 1-2 timer. La renne godt av seg. Skjær bacon i terninger og stek. Bland bacon, bønner, olje, sitronsaft, koriander, salt og pepper og bland godt. Serveres varm.

Mer om Bønnerett til tapas

Tapas er en spansk rett som har blitt populær verden over. Den tradisjonelle tapasen inkluderer mange forskjellige småretter, og blant disse finnes det forskjellige bønneretter. Bønner er næringsrike og smakfulle, og takket være sin fleksibilitet kan de brukes i en rekke retter. I en tapas-meny kan man inkludere bønneretter som tilfører variasjon, farge og unike smaker.

En populær bønnerett til tapas er «Habitas fritas con Jamón». Dette er en andalusisk bønnerett laget med ferske babybroadbønner, hvitløk, paprika og salt, toppet med sprø stekt skinke. «Habitas fritas con Jamón» har en deilig blanding av teksturer, med de myke, sødmefulle bønnene kontrastert mot den sprø, salte skinken. Denne retten er en fantastisk måte å utforske det andalusiske kjøkkenet på, med dets vektlegging på enkle, ferske råvarer.

En annen bønnerett som passer godt inn i en tapas er «Pimientos del Piquillo Rellenos de Alubias». Det er piquillo-pepper fylt med hvite bønner og servert med en rik tomatsaus. Fyllingen er krydret med løk, hvitløk, paprika og olivenolje, noe som gir den en dyp og robust smak. De søte og litt krydrede piquillo-pepperne komplementerer delle bønner og lager en balansert rett.

For de som foretrekker grønne bønner, kan «Judías Verdes con Almendras» være et godt valg. Denne enkle retten kombinerer grønne bønner med mandelflak og hvitløk til en smakfull rett. Bønnene blir først blanchert for å bevare deres friske grønne farge og sprø tekstur, deretter blir de stekt med mandelflak og hvitløk for en ekstra smaksboost. Mandlene gir retten en nøtteaktig smak og et knasende element.

Noen foretrekker sterkere smaker, og her kan tilsvarende «Garbanzos con Chorizo» være midt i blinken. Dette er en robust rett laget med kikerter og chorizo-pølse. Kikertene blir langsomt kokt i en krydret tomatsaus med chorizo, som gir en fyldig og varmende rett. Den svakt krydrede pølsen går godt sammen med de milde kikertene, og gir en harmonisk balanse av smaker.

Bønner til tapas er ikke bare utrolig smakfulle, de gir også mange viktige næringsstoffer, inkludert protein, fiber og en rekke vitaminer og mineraler. Å inkludere bønneretter i tapasen din kan derfor være en god måte å gjøre måltidet både mer variert og mer næringsrikt. Bønner er et universelt elsket ingrediens som definitivt er verdt å utforske i tapas sammenheng.