– Tynne skiver av okse- eller lammestek på en seng av ruccolasalat. – Oliven (og evt fetaost) med hakket hvitløk og chili – Oster (Parmesan, chèvre, feta, mozarella, gruyère mm) -Skinke (Serrano, parma, spekeskinke, gjerne med honningmelon) – Chorizo (spansk krydret pølse, gjerne servert med eggerøre) – Bruschetta (skiver av baguette, stekt/ristet sprø, med tomat/basilikum – Pesto, koriandermajones, aioli – Ferdig grillet kylling – Artisjokker – Asparges – Små skåler med nøtter (ferske, ristede, salte) – En enkel salat (f.eks. tomatsalat med løk eller salat med cherrytomater, mozzarella og basilikum) – Soltørkede tomater

Mer om Tapasforslag

Hvis du er ute etter å lage tapas hjemme for første gang eller bare ønsker å utvide din kulinariske horisont, er det mange tapasforslag som vil sørge for et uforglemmelig måltid. Tapas gir et endless spekter av muligheter ved bordene våre. Fra tradisjonelle spanske retter til mer kreative internasjonale tolkninger, finnes det et vell av valg for alle smakspreferanser.

Til å begynne med kan du prøve å lage patatas bravas. Dette er stekt poteter servert med en krydret tomatsaus, en populær rett i Spania. Du kan også prøve tortilla española, en tykk potet- og løkomelett som ofte serveres i små trekantede biter. For de sjømatelskende er gambas al ajillo, reker som er stekt med hvitløk og chili, absolutt å anbefale.

For variasjonens skyld kan du vurdere å legge til noen tapasretter som har sine røtter i andre land. For eksempel, greske dolma, vinblader fylt med ris, er en utmerket kompanjong til et tapasbord. Eller hva med italienske arancini, små risballer fylt med ost og stekt til de er sprø? Det er høy sjans for at disse vil bli en stor hit blant gjestene dine.

I tillegg til dette er det lurt å tilby et utvalg av lækre oster og spekemat. Manchego, en deilig ost fra La Mancha-regionen i Spania, er et godt valg. Parma skinke, seranoskinke og chorizo er også utmerkede tilsetninger. Og ikke glem å tilby litt brød, som baguette eller ciabatta, som gjestene kan bruke for å lage små sandwicher eller blot for å friske opp smakene mellom de ulike rettene.

Å servere tapas bidrar til en avslappende atmosfære hvor samtale og kos er i sentrum. Med dette fokus på deling og samvær, er det en utmerket ide for både store sammenkomster og mindre intime middager. Husk at det finnes ikke en fast regel for hva tapas kan være. Du kan tilpasse etter dine egne preferanser og det du har tilgjengelig. Bare vær sikker på at du tilbyr et variert utvalg slik at det er noe for alle.

Avslutningsvis er tapas en fantastisk måte å utforske ulike smaker og ingredienser på. Med så mange variasjoner og kombinasjoner tilgjengelig, er det alltid noe nytt å oppdage og nyte. Husk bare å lage nok til alle, for disse deilige smårettene har en tendens til å forsvinne raskt fra bordet!.