Ingredienser

100 g chévre
170 g hvetemel
1 pose tørrgjær
1 potet, skrelt og finrevet
½ rødløk, finhakket
1 ts salt
evt 1 ts sennepspulver
1 egg
2 ss melk
frisk timian

Tilberedning

Begynn med en skarp kniv og osten. Skjær vekk det tykke hvite ”skallet” og finhakke 2/3 av osten. Bland den sammen med mel, gjær, potet, løk, salt og eventuelt sennepspulver i en bakebolle eller en matprosessor, før du pisker egg og melk og har i, sammen med osten og et par grener finhakket timian. Spar litt timian til pynt på brødet. Den siste tredelen av osten skjærer du i små terninger og stikker inn i deigens overflate til slutt. Dette blir en litt løs deig, og den skal ikke forhåndsheve. Legg den derfor direkte på en smurt stekeplate eller et bakepapir, og form et rundt brød, om lag 15-20 cm i diameter. Bak brødet midt i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader. Legg det på rist til avkjøling. Dette brødet smaker aller best nystekt, fortsatt lunkent. Du kan naturligvis servere det dagen etter, men da bør du varme det litt opp. Brødet egner seg også godt til frysing.