Ingredienser
Spekekjøttbein eller fenaknok med litt kjøtt på
2 l vann
2 gulrøtter
2 poteter
1/2 kålrabi
1 purre
1 kjøttpølse
eggeballer
egg
mel
Tilberedning
Kjøttknoken og vann kokes til en god kraft. Grønnsakene kokes møre. Kjøttet skjæres løs fra benet. Alt blandes sammen, kjøttpølse puttes i. Eggeballer lages av egg og mel til en litt tykk deig. Form små boller som kokes i kraft og tilsettes suppen.
Flott å høre at andre også bruker eggeboller 🙂 De fleste jeg kjenner har aldri hørt om det,
men når de får høre om det og smakt på det insisterer de på å ha det i brennsnuten 🙂
Ikke skikkelig brennsnut uten. Et tips for mer smakfulle eggeboller er å blande litt muskat og pepper, evnt litt hakket purreløk i de og koke de i buljongvann for seg selv.