1/2 ts korianderfrø 1/2 ts spisskummenfrø 2 1/2 ss brunt sukker 1 ss nykvernet svart pepper 1/2 ts tørket timian 1/2 ts malt ingefær 2 einerbær, knuste 1/2 ts nyrevet muskat 1/4 ts malt nellik 3 kardemommefrø, finknuste 2 middels store hjortefileter, renskåret 1 ss olje 1 ss smør
Det tar 11 dager å lage denne krydrede hjortefileten. Det kan virke lenge, men er så absolutt verdt ventetiden. Husk å vende kjøttet hver dag.
Rist koriander og spisskummen i tørr stekepanne til det begynner å dufte. Avkjøl og mal til pulver. Bland pulveret med brunt sukker, pepper, timian, ingefær, einerbær, muskat, nellik og kardemomme og gni det inn i kjøttet.
Legg kjøttet i plast, dekk det til og sett det i kjøleskapet i to dager. Vend kjøttet en gang per dag.
Den tredje dagen gnir du saltet inn i kjøttet. La kjøttet ligge i kjøleskapet i åtte dager til. Vend det hver dag.
Varm en stor stekepanne til det ryker, ha i olje og smør og svi kjøttet på alle kanter. Avkjøl kjøttet før du skjærer det i tynne skiver.
Hei
Vi spiser stort sett hjort og liker å lage mye forskjellig av kjøttet. I denne oppskriften står det ikke noe om vekt på kjøttet, middels stor..? Heller ikke mengde salt. Ville gjerne visst det for å forstå oppskriften bedre før jeg prøver. Dersom jeg har skjønt det riktig så er det det mer type speking det er snakk om, altså mye salt?