Ingredienser:

400 gr bringebær 150 gr margarin 1,5 dl sukker 2 ts vaniljesukker 1 egg 4 dl hvetemel 1 ts bakepulver

Tilberedning:

Rør smør, vaniljesukker og sukker hvitt. Bland inn egget. Mel og bakepulver røres inn til slutt. Smøres ut i form med løs bunn. Ha på bringebær og strø med sukker. Stekes i 175 gr på nederste rille i ovnen i ca 45 min. Serveres varm med is eller krem.

Mer om Bringebærpai

En populær dessert på mange bord, bringebærpai, gir en rik og fruktig smaksopplevelse til enhver mat-entusiast. Til tross for sin kjente popularitet, er det mange aspekter ved denne deilige paien som forblir ukjent for mange av oss. Det som virkelig skiller bringebærpai fra andre paier, er dens fantastiske kombinasjon av sødme og syrlighet som kommer fra de saftige bringebærene, kombinert med det butterdeiget den er innhyllet i.

Det første trinnet for å lage en fantastisk bringebærpai krever ofte plukking av ferske bringebær, da disse gir den beste kvaliteten. Det er også mulig å bruke frosne bær, selv om det er nødvendig å tine og tappe dem for væske før bruk for å unngå en for fuktig pai. Når bærene er forberedt, er det neste trinnet sukker. Fordi bringebær ofte har en naturlig surhet, blir det vanligvis tilsatt sukker for å balansere smaken. Noen velger å tilsette litt sitronsaft også, for å forsterke syrligheten enda litt mer.

En annen hemmelighet bak en deilig bringebærpai er å bruke en skikkelig bakstemetode. Forberedt paibunn, enten hjemmelaget eller kjøpt fra butikken, fylles med bringebærblandingen og dekkes med en annen lag paideig. Noen bakere foretrekker å bruke et vevd lokk for å gi en ekstra visuell appell, mens andre bruker en enkel enlags metode.

Det er viktig å bake paien ved riktig temperatur. For høy temperatur kan brenne deigen raskt og for lav temperatur gjør at den blir ujevn og for fuktig. Gjennomsnittstemperaturen anbefalt for bringebærpai er mellom 180 og 200 grader celsius. Vanligvis er bakeprosessen ferdig når paien fremstår med en gyllenbrun farge og du kan se bringebærsausen boble forsiktig.

Bringebærpai kan nytes i mange varianter. Noen foretrekker den med litt pisket krem, mens andre liker den sammen med en kule vaniljeis. Uansett hvordan du velger å nyte den, er bringebærpai en utrolig velsmakende dessert som kan bringe et smil til ansiktet til anyone.

Til slutt er det viktig å merke seg at bringebærpai, som enhver matrett, kan tilpasses den individuelle smaken. Du kan prøve å tilsette andre frukt og bær for å gi en ekstra smaksdimensjon, eller eksperimentere med forskjellige typer sukker for å endre sødme- og syrenivåene. Uansett, bringebærpai er en kulinarisk opplevelse som man bare ikke kan gå glipp av.