Det er helt utrolig hvor mye mat vi kaster, jeg vet ikke helt sikkert eksakt hvor mye men sett ut i fra hvor mye mat jeg kaster hver måned så blir det nok mye på landsbasis og sikkert usannsynlig mye på verdensbasis. Selv har jeg begynt å ta meg selv i det, jeg prøver å finne en mulighet til å bruke så mye mat som mulig. Hvis det er noe jeg ikke får brukt selv, så tar jeg det med meg å gir til en tigger eller hvis det er flere varer så går det rett til Fattighuset i Oslo. Men du tenker kanskje, hvordan kan jeg bruke matrestene på en bedre måte? Vi har et stikkord til deg, bruk fantasien. Når vi lager mat så er vi nesten som låst til en smak, skal vi ha spagetti ja da skal det smake spagetti. Men hvordan tror du nye retter kommer til eller hvordan tror du vårt kosthold forandrer seg? Ved å prøve ut nye ting. Kokeboka er fint å ha, men av og til så bør du legge den på hylla for å la fantasien få rom. Jeg skal være helt ærlig med deg, det er ikke alltid ting smaker liker godt, men da tenker jeg «da vet jeg det til neste gang. Så neste gang du sitter med et fult kjøleskap og du tenker bare å kasta alt, tenk muligheter. Nedenfor ser du noe retter jeg har hatt stor suksess med å modifisere etter hva jeg har i kjøleskapet. lapskaus-restemat-Pizza -Spagetti -Suppe -Lasagne -Fajitas -Lomper -Gryter -Wok Husk det finnes ingen grenser for mat, du lager grensene selv!

Mer om: Bruk opp det du har i kjøleskapet

Et konsept som blir stadig mer populært i dagens samfunn er å maksimere bruken av matvarer i kjøleskapet for å redusere matsvinn. Dette innebærer å være kreativ og oppfinnsom med de ingrediensene vi allerede har hjemme, i stedet for å alltid kjøpe nye matvarer.

Skatter kan være skjult i hvert hjørne av kjøleskapet ditt, fra rester av middag til litt glemt ost eller noen grønnsaker som begynner å miste sin friskhet. Disse matvarene kan lett bli forvandlet til nye og spennende retter. For eksempel kan modne tomater brukes til å lage en deilig tomatsovs, og restene fra gårsdagens kyllingmiddag kan bli en velsmakende salat.

Ofte kan du finne oppskrifter på internett hvor du bare kan skrive inn ingrediensene du har hjemme, og det vil generere en liste over potensielle retter du kan lage. Disse nettsidene er fantastiske verktøy for å minimere avfallet og sørge for at matvarene dine blir brukt opp før de går ut på dato.

I tillegg til å holde oversikt over og bruke alle matvarer i kjøleskapet ditt, bør du også være oppmerksom på riktig lagring. Ferske grønnsaker bør for eksempel lagres i grønnsaksskuffen, da denne skuffen har riktig temperatur og fuktighet for å holde dem friske lengre.

Ved å utvikle en god vane med å bruke opp det du har i kjøleskapet, kan du ikke bare spare penger, men også bidra til å bekjempe det verdensomspennende problemet med matsvinn. Det krever litt kreativitet og planlegging, men belønningen er godt verdt det.