Visste du at gjennomsnittsvekten på et ordinært hønseegg er 63 gram? Og når så en helt vanlig gjennomsnittshøne legger rundt 300 egg i løpet av et år, blir det nærmere 19 kilo med egg, noe som lett tilsvarer fire til fem ganger hønens egen vekt. Når man så tenker på at en helt vanlig høne kan oppnå en levealder på rundt 15 år, blir det en ikke så rent lite imponerende mengde med egg, dog likevel ikke nok til å lage verdens største omelett, som lages av ikke mindre enn over 5212 egg i byen Haux i det sydlige Frankrike.

Denne omeletten lages hvert eneste år, og det tilsettes ett enkelt egg mere i blandingen for hvert år som går, slik at verdensrekorden slås hver gang. Har man lyst til å smake denne enorme omeletten, er det selvfølgelig også muligheter for det, bare man møter opp andre påskedag, da dette er dagen omeletten lages og spises av de rundt 700 innbyggerne i byen.

Skulle du selv få lyst til å lage deg en rekordomelett av denne typen, er alt du trenger, ifølge menyen, litt over 5200 egg, rundt 20 liter matolje, to kilo salt og to kilo pepper.

Den franske rekordomeletten inneholder i tillegg 50 kilo stekt bacon i terninger og 50 kilo løk og hvitløk. Selve røren blandes best i en sementblander og stekes i en spesialtilpasset stekepanne over åpen flamme.

Anbefalt servering er på varm tallerken med noen tusen rundstykker med smør på, og kanskje en sekk eller to med salat til. Velbekomme.