Mange desserter er laget med basis i en eller annen form for fløte, ofte fløteskum, og her finnes flere varianter. Man kan enten kjøpe fløteskummet ferdig på boks, både ekte og uekte, eller man kan kjøpe fløte og piske selv.

Alt man trenger er en miksmaster, enten elektrisk eller manuell, en skål eller en beholder, og selvfølgelig fløte. Så heller man fløten i beholderen, plugger miksmasteren  i  stikkontakten, og så pisker man i vei. En effektiv, men dessverre noe støyende metode, som iblant er noe uegnet. Spesielt etter barnas sengetid, eller man av andre grunner ikke ønsker å forstyrre omgivelsene. Da er det bedre med manuell pisking. Lydløst, effektivt, men akk så langtrekkelig det kan være, og ikke minst kjedelig.

Har man derimot ikke hverken miksmaster eller ispisker, finnes det råd for det også, man bruker simpelthen bare en plastpose. Gjerne en av de litt større typene, og gjerne en solid en. Og så er det viktig at det ikke er hull i den.

Deretter fyller man simpelthen bare fløten ned i posen, en kvart liter om gangen, før man knyter den igjen, sørger for at det er godt med luft i, og så rister man løs inntil det slutter å plaske i posen.  Voila, fløteskummet er ferdig. Riktignok ikke så luftig som den man får ved bruk av miksmaster, men hurtig og lydløst, og ikke minst slipper man for oppvasken etterpå. Posen kan enten skylles til senere bruk, eller rett og slett bare kastes. Legger man i en klinkekule eller liten mynt sammen med fløten før man rister, går det enda litt fortere, men risikoen også noe større for at posen sprekker. Med de ulempene det kan føre med seg.