Cæsarsalat

Ingredienser
Romanosalat,Issalat og/eller kinakål Parmesan ost (revet) Brød krutonger (fåes kjøpt på butikken m/backon smak) 150 gr Backon i terninger DRESSING… 1 Tube m/majones 1 ss Hvitvinseddik 3 fedd Hvitløksbåter presset 3-4 ss Rømme 1 ss Vann Bland i litt Pepper Rør godt og ta det oppi en liten skål.
Tilberedning
Stek backonet i en stekepanne til det er gylden brunt. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen Del opp salaten og skyll den godt i kaldt vann,rist vannet godt av. Og ha den oppi en stor bolle/glass skål. Dryss over backonet og litt av permasan-osten Ha resten av permasanen i en liten skål. Hell krutonger i en liten skål. Veldig godt med kylling fillet ved siden av.

Mer om Cæsarsalat

Cæsarsalat er utvilsomt en av de mest populære salatrettene i verden, og dens røtter kan spores tilbake til det tidlige 20. århundre. Den opprinnelige cæsarsalat, oppkalt etter dens skaper, Cesare Cardini, er en enkel blanding av frisk romanosalat, knusete hvitløkskrutonger, parmesanost, og selvfølgelig, den distinkte cæsarsausen. Men moderne iterasjoner av denne klassiske retten har utvidet ingrediensene betraktelig.

Cæsarsalat har gjennomgått mange metamorfoser siden dens opprinnelige opprettelse. Sauen har for det meste forblitt den samme, men ingrediensene varierer nå fra strimlet kylling til grillede reker. Selv om den klassiske parmesanosten fortsatt er en hovedingrediens, inkluderer noen oppskrifter nå blå ost eller mozzarella for ekstra smaksvariasjon.

Oppfinnelsen av cæsarsalat anses for å være en følge av nødvendighetens oppfinnsomhet. Cesare Cardini eide en restaurant i Tijuana, Mexico, under forbudstiden i USA. På en uvanlig opptatt 4. juli kveld i 1924, ble restauranten hans nesten tom for ingredienser. Cardini improviserte med det han hadde igjen – salat, brød, olje, hvitløk, worcestershire-saus, eggeplommer, sitronsaft og parmesan. Det han kom opp med, var den første cæsarsalaten, og den var en umiddelbar hit.

Det er verdt å merke seg at Cæsarsalat tradisjonelt tilberedes rett ved bordet i finere restauranter. Dette er en spesiell del av cæsarsalatopplevelsen og reflekterer dens historie som en rett skapt i øyeblikket. Det er også av denne grunn at cæsarsalaten betraktes som en «levende» salat, fordi den hele tiden endrer seg og utvikler seg.

Til tross for den utbredte misoppfatningen, har cæsarsalat ingen direkte forbindelse med den berømte romerske keiseren Julius Cæsar. Denne salaten er et unikt eksempel på kulinarisk kreativitet og evnen til å lage deilige retter med begrensede ingredienser. Så neste gang du nyter en cæsarsalat, ta et øyeblikk for å reflektere over dens spennende historie og de uendelige mulighetene som ligger i denne tilsynelatende enkle retten.

Legg igjen en kommentar