2 ss fin olivenolje
600 g melne poteter, skrelt og skåret i terninger
2 finhakkede hvitløkfedd
1 ¼ liter vann
ev. 2 ss flytende konsentrert grønnsakfond
salt
200 g grønne blader, f.eks spinat, grønnkål eller finstrimlet mangold
4 ss finhakket koriander
Bland olje, poteter og hvitløk i en tykkbunnet kjele og vend det sammen over varmen til oljen er jevnt fordelt, 3-4 minutter.
Hell på ½ liter av vannet og eventuell grønnsakfond (brukes ikke i originalen). Salt lett og kok opp. La suppen småkoke under lokk til potetene er møre, 12-15 minutter.
Ta potetene opp med hullsleiv og mos eller press dem ned i kokevannet igjen. Tilsett resten av vannet.
Kok opp og rør inn alt det grønne, også korianderen. La suppen småkoke i 1-2 minutter til, men ikke mer, for grønnsakene må ikke miste spensten. Smak til med salt.
Server suppen i varme suppeboller med noen løvtynne pølseskiver og et par dråper olivenolje. Har du muligheten så bruk chorizo- eller salsiccia-pølser.