Ingredienser

1 løk
2 vårløk
1 liten grønn paprika
5 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
1 boks tomater, ca 400 g
2 ½ dl tørr hvitvin eller rødvin
1 bunt persille
2 kvister frisk basilikum
2 kvister frisk oregano
salt
nykvernet hvit pepper
400 g blandet fiskefilet, gjerne med forskjellig farge på kjøttet
400 g levende skjell, gjerne flere slag
200 g reker med skall

Tilberedning

Skrell løken og skyll og rens vårløken. Del paprikaen i to på langs, fjern frø, hvite ribber og stilk. Finhakk grønnsakene. Varm oljen i en vid kasserolle og fres grønnsakene under omrøring på middels varme i ca 5 minutter.

Skrell hvitløken og press den i kasserollen. Tilsett tomater med kraft samt vinen. Mos tomatene med sleiven.

Skyll friske urter, plukk av bladene og hakk dem. Ha urter og litt salt og pepper i kasserollen. Kok opp og la suppen koke uten lokk i ca 10 minutter. Rør ofte.

Skjær i mellomtiden fiskefileten i ca 3 cm store terninger. Fjern alle bein og skinnrester. Skrubb skjellene godt under rennende kaldt vann. Bank på åpne skjell. Lukker de seg ikke må de kastes.

Ha fisk og skjell i kasserollen og rør om. Legg på lokk og la suppen trekke på svak varme i 5-8 minutter til skjellene åpner seg. Fjern og kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Legg i rekene og smak til suppen med mer krydder om nødvendig. Varm suppen til kokepunktet og server den nylaget.