1 ½ liter hønsekraft
125 g fersk eller tørket cappelletti
2 ss tørr hvitvin
1 ss finhakket frisk flatbladet persille
salt
nykvernet svart pepper
2 ss nyrevet parmesan til servering
strimlet, frisk flatbladet persille til garnityr
Hell hønsekraften i en stor kjele og kok opp. Smak til med litt salt og pepper, og ha i pastaen.
Rør godt og kok opp igjen. Skru ned varmen så suppen småkoker, og kok pastaen etter anvisning på pakken, til den er al dente. Rør ofte mens det koker, så pastaen blir jevnt kokt.
Rør inn vin og persille, og smak til med salt og pepper. Øs opp i fire oppvarmede suppetallerkener, strø revet parmesan over og pynt med flatbladet persille. Serveres straks.
Denne suppen serveres i Nord-Italia på Santo Stefanos dag (2.juledag) og på 1.nyttårsdag. I Italia koker man tradisjonelt kraften på skroget etter jule-kalkunen.