Cappelletti in Brodo

Ingredienser
1 ½ liter hønsekraft 125 g fersk eller tørket cappelletti 2 ss tørr hvitvin 1 ss finhakket frisk flatbladet persille salt nykvernet svart pepper 2 ss nyrevet parmesan til servering strimlet, frisk flatbladet persille til garnityr
Tilberedning
Hell hønsekraften i en stor kjele og kok opp. Smak til med litt salt og pepper, og ha i pastaen. Rør godt og kok opp igjen. Skru ned varmen så suppen småkoker, og kok pastaen etter anvisning på pakken, til den er al dente. Rør ofte mens det koker, så pastaen blir jevnt kokt. Rør inn vin og persille, og smak til med salt og pepper. Øs opp i fire oppvarmede suppetallerkener, strø revet parmesan over og pynt med flatbladet persille. Serveres straks. Denne suppen serveres i Nord-Italia på Santo Stefanos dag (2.juledag) og på 1.nyttårsdag. I Italia koker man tradisjonelt kraften på skroget etter jule-kalkunen.

Mer om Cappelletti in Brodo

«Cappelletti in brodo» er en tradisjonell italiensk rett som er svært populær, spesielt i den nordlige delen av landet. Navnet betyr bokstavelig talt «små hatter i buljong», noe som beskriver rettens utseende og karakteristiske smak. Cappelletti er en type fylt pasta, formet som små hatter, som vanligvis serveres i en rik og næringsrik buljong. Rettens historie strekker seg tilbake til middelalderen, da den ble servert til kongelige og adelige gjester under festlige anledninger.

Tilberedningen av «Cappelletti in brodo» er en tidkrevende prosess som krever tålmodighet og oppmerksomhet på detaljer. Pastaen er laget av en deig av mel og egg, som deretter rulles ut til et tynt lag. Neste steg er å fylle pastaen. Det tradisjonelle fyllet består av en blanding av kjøtt, ost og krydder. Kjøttet kan variere, men vanligvis brukes en kombinasjon av svinekjøtt, kylling og kalvekjøtt. Ostepartiet består vanligvis av ricotta og parmesan, mens krydder kan inkludere muskatnøtt, svart pepper og sitronskall.

Når pastaen er fylt, formes den til små «hatter» ved å klemme kantene sammen. Disse «hattene» kokes deretter i en smakfull buljong. Buljongen er vanligvis laget av kylling eller biff, men noen regioner i Italia har egne variasjoner. Det er ikke uvanlig å se buljonger laget av vilt eller fisk i visse områder av landet.

«Cappelletti in brodo» er mer enn bare en deilig rett; det er også en del av italiensk kultur og tradisjon. Det er en merkedagrett, vanligvis servert på helligdager som jul og påskemiddag. Det er sannsynlig at hvis du deltar i en italiensk husholdning på en av disse helligdagene, vil du bli servert en varm, deilig tallerken med «Cappelletti in brodo».

Selv om retten er dypt forankret i italiensk tradisjon, har den også funnet veien til matkulturer rundt om i verden. Mange internasjonale kjøkken har inkorporert «Cappelletti in brodo» i sine egne kulinariske repertoarer, ofte med en vri som reflekterer lokale smaker og ingredienser. Denne mangfoldighet er en hyllest til rettens universelle appel og dens evne til å tilpasse seg forskjellige kulturer.

I konklusjon, «Cappelletti in brodo» er en ikonisk italiensk rett som representerer det beste av Italia’s kulinariske arv. Med sin rike historie og sin unike blanding av smaker, vil den fortsette å være en favoritt blant matelskere verden over.

Legg igjen en kommentar