Ingredienser:

800 g kyllingkjøtt uten ben 1/2 kopp finrevet løk 1/2 kopp tomatpuré salt etter smak 1/4 kopp revet ingefær 1/4 kopp presset hvitløk 1/4 kopp grovhakket løk 1/4 kopp hakket tomat 1/4 kopp hakket grønn paprika 2 ts garam masala

Tilberedning:

Del kyllingen i biter. Fres den revne løken i litt olje 5-7 minutter. Tilsett tomatpuré og la steke 10-15 minutter. Ta av varmen. Mariner kyllingen i salt, ingefær og hvitløk i 2 timer. Fresløk og løk/tomat-blandingen i litt olje. Tilsett kyllingen og paprika og stek til kjøttet er gjennomstekt. Rør inn garam masala til slutt.

Porsjoner:
4

Mer om: Chicken Jalfrezi

Chicken Jalfrezi er en populær rett i det indiske kjøkken. Den er kjent for sine sterke, krydret smaker og er elsket av mange for sin unike blanding av krydder og teksturer. Hver region i India har sin egen versjon av Chicken Jalfrezi, men det er generelt akseptert at retten ble skapt i Bengal-regionen av India under det britiske Raj.

Opprinnelsen til Chicken Jalfrezi ligger i et tradisjonelt indisk matlagingsmetode kjent som «Jalfrezi». Dette er en metode for å tilberede mat som vanligvis innebærer sautering av ingredienser i høy varme, noe som resulterer i en rett med sterke, krydret smaker. Det unike med denne metoden er at den beholder næringsstoffene i ingrediensene samtidig som den maksimerer smaken.

Chicken Jalfrezi er kjent for sin friske og krydret smak. Rettens viktigste ingredienser er generelt kylling, grønnsaker og en rekke indiske krydder, inkludert koriander, spisskummen, gurkemeie og chilipulver. Disse ingrediensene kombineres for å lage en rett som er rik på smak og har en intens varme. Selv om det er mange varianter av retten, er det vanlig å servere den med basmatiris eller naanbrød for å balansere de kraftige smakene.

Kylling Jalfrezi er ikke bare kjent for sin smak, men også for sin næringsverdi. Kylling er en rik kilde til protein, mens grønnsakene gir en overflod av vitaminer og mineraler. I tillegg kan de sterke krydderene ha forskjellige helsefordeler, inkludert forbedring av fordøyelsen og redusering av betennelse.

Til tross for sin sterkhet, er Chicken Jalfrezi faktisk svært tilpasningsdyktig. Hvis du foretrekker en mildere versjon, kan du redusere mengden av krydder eller tilsette mer yoghurt, noe som vil bidra til å tømme den intense varmen. Uansett tilpassing, vil du fortsatt kunne nyte den unike blandingen av smaker som gjør Chicken Jalfrezi til en populær rett over hele verden.