Ingredienser
400g Smør 400g Sukker 600g Hvetemel 1ts Natron 2ts Bakepulver 2ss Sirup (kan bruke 2-4 ss hvis deigen blir for smuldrete) 2ss Vaniliesukker
Tilberedning
Smør og sukker røres hvitt Resten av ingrediensene røres også inn.. Deigen rulles til pølser som kjevles på platen til ca 10 cm bredde Stekes på 180grader i ca 15 min eller til dem har fått en fin brunfarge Når du nå tar «kakene» ut av ovnen skjærer du dem på tvers til ca 3cm brede «pinner» med en gang føre dem stivner! Veldig fint å bruke pizzaskjærer 🙂

Mer om Cola pinner

Cola pinner er en av de mest populære godteriene, som nytes av barn og voksne rundt om i verden. Selv om vi ofte kan koble dem til barndomsminner, kan det være noen interessante fakta om cola pinner som du kanskje ikke er klar over.

H3: Historien bak cola pinner

Opprinnelsen til cola pinner eller cola blyanter kan dateres tilbake til den industrielle revolusjonen og utviklingen av sukker som et billig produkt. I løpet av 1800-tallet, med nye teknikker for sukkerproduksjon, ble det mulig å produsere disse populære godteriene. Opprinnelig ble de produsert som sukkerholdige fruktstenger, men cola-varianten som vi kjenner i dag, dukket opp mye senere.

H3: Produksjonen av cola pinner

Produksjonen av cola pinner blir ansett som en kunst i godteribransjen. Prosessen innebærer å blande sukker, glukosesirup, surhetsregulator (sitronsyre), naturlige smaker, og fargen fra kull. Blandingen blir så oppvarmet til den blir en tykk væske. Væsken blir deretter formet til lange, tynne rør og slått inn i en pinne ved å klemme dem gjennom en form. De blir så igjen oppvarmet for en stund for å få den perfekte glansen de er kjent for.

H3: Populære varianter av cola pinner

Selv om klassiske cola pinner er mest vanlige, er det nå mange forskjellige varianter. Du kan finne Cola pinner med smaker som kirsebær, bringebær, eple, og til og med tropiske smaker. Noen produsenter har også innført sukkerfrie versjoner for de som forsøker å begrense sukkerinntaket.

H3: Nutriasjonsinnhold

Cola pinner er typisk høy i sukker, men de er også lav på fett. De er imidlertid ikke en betydelig kilde til viktige næringsstoffer som vitaminer og mineraler. De gir omtrent 80 kalorier per pinne, noe som likevel ikke betyr at du bør betrakte dem som en del av et balansert kosthold.

Til tross for noen negative helseeffekter, fortsetter cola pinner å være elsket av mange på grunn av deres unike smak og tekstur. De er en godbit mange av oss blir nostalgiske over, og deres plass i godteriverdenen er trygg for nå.