700 g søtpotet
2 ss olja
6 dl grønnsaksbuljong
5 dl couscous
200 g frosne haricots verts (grønne bønner)
DRESSING:
3 ss olivenolje
3 ss presset sitronsaft
1 ss akasiehonning
2-3 krm cayennepepper
1-2 dl grovhakket fersk mynte
2 krm salt
Skrell og del søtpoteten i terninger, ca 2 x 2 cm. Hell oljen i en stor ildfast form. Legg i potetene og rør godt slik at potetene blir innoljede. Sett formen i midten av ovnen ved 225 grader og bak til potetene er myke, 15-20 minutter.
Kok opp buljongen, bland i couscousgrynene og la det stå under lokk ca 5 minutter. Kok bønnene etter anvisning på pakken. Bland couscous, søtpotet og bønner i en salatskål. Rør sammen dressingen og bland den ned i salaten. Serveres lunken eller kald.